Silencio Pinas

Swing

Opleiding
In 2014 studeerde Silencio af aan de opleiding Muziektheater van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Hij volgde lessen bij o.a. Elena Vink, Jet Pit, Jeroen Phaff, Jan van Eijndthoven en Ruurt de Maesschalck.

Theater en Muziek
Silencio speelde in The Lion King (cover Mufasa/swing), West Side Story (Tony), Dogfight (Stevens/Lounge singer), M-Lab in ConcertThe Musical NightScratch This Musical (Marius/Judas), Mattheüs Junior (Jezus), Onder het MelkwoudHUIS en Introdans (Vier40).
Als zanger en backing vocal was hij o.a. te horen in het Vrijdagavond Concert, Helmut Lotti (Comeback Tour/Soul Classics in Symphony), Meesters en Gezellen (kamerkoor) en The Jukebox Boys (o.a. Efteling, Toppers in Concert, Q-Music).

Coach/Docent/Dirigent
Na zijn studie startte Silencio zijn eigen zangstudio. Ook werkt hij als docent, repetitor, regisseur en vocal coach voor de Nederlandse Musical Academie, De Vloer en Studio26. Hij is als dirigent en muzikaal leider betrokken bij verschillende popkoren en amateurvoorstellingen (o.a. Little Shop of Horrors/Evita) en was werkzaam als docent theater in het middelbaar onderwijs.