JANIS VAN DORSSELAER

Swing

Janis zette haar eerste stapjes in de musicalwereld op 8-jarige leeftijd. Als kind speelde ze mee in verschillende amateur musicals. Wanneer ze besluit van haar hobby haar beroep te maken gaat ze naar de Kunsthumaniora in Antwerpen en wordt ze in 2013 toegelaten tot het Fontys conservatorium, richting Muziektheater, in Tilburg en krijgt ze zanglessen bij Edward Hoepelman.

In 2017, haar laatste opleidingsjaar, wordt ze aangenomen als ensemble voor de musical Beauty and the Beast van Marmelade. Een paar maanden later vertrekt ze, met haar diploma op zak, richting Duitsland om daar te in de musical Tanz der Vampire van Stage Entertainment te spelen. Daar is ze drie jaar lang deel van het ensemble (later ook Swing) en understudy voor twee rollen: Magda en Rebecca.

Sinds 2014 geeft Janis als vocal coach groepslessen, privélessen en masterclasses bij verschillende instanties en is ze jarenlang zangdocent van meerdere professionals in Duitsland. Als voorbereiding op het docentschap, haalde ze haar Level 1 en 2 van Estill Voice Training (EVTS).