Marlijn Weerdenburg

Diana

Marlijn Weerdenburg is een presentatrice, actrice en zangeres. Voor KRO-NCRV presenteerde ze programma’s als Net ff Anders, Het Voedselgevecht, De Nieuwe Lekkerbek, Aan ’t Zand, Broodje Gezond, Hotel Romantiek, Marlijn: de dolende dertiger en Petticoat. Daarnaast presenteert ze voor AVROTROS samen met Rop Verheijen Moltalk, de live-nabeschouwing van Wie Is de Mol?. Maar Weerdenburg verwierf vooral bekendheid als Danni Lowinksi in de gelijknamige serie die van 2013 tot en met 2016 te zien was op SBS6.

Marlijn studeerde muziektheater aan het Brabants Conservatorium en daaropvolgend aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Ook was ze in deze periode stagiaire bij Herman van Veen. Daarnaast kreeg ze zangles van Edward Hoepelman. Deze ervaringen in het theater leidde tot het duo Miss Molly & Me, samen met Helge Slikker, waarmee ze optreedt. Ook speelde ze in meerdere muziek theaterproducties, waaronder HAIR en Soldaat van Oranje.

Marlijn heeft de smaak te pakken en toert sinds het najaar van 2019 met haar eerste solo-theatertour Marlijn Zingt, waarvoor ze samen met haar muzikale helden een heel scala aan liedjes heeft geschreven. Gelijktijdig met de theatertour verschijnen ook de eerste drie nummers van Marlijns hand: Moed, Vanaf Hier en Wonder van de Regen.

Het mogen gaan spelen van Prinses Diana is een absolute droomrol.  Diana heeft een complexe persoonlijkheid waar zoveel over is gezegd en geschreven, maar wie is ze nou echt? Ik kan niet wachten om me onder te dompelen in deze vrouw. Ze doorbrak taboes en conventies, worstelde met haar rol binnen het conservatieve Britse Koningshuis en zette zich vol in voor de strijd tegen AIDS.
Maar boven alles was ze een moeder. Een vrouw die haar zonen te vroeg alleen moest achterlaten.

Meer over Marlijn Weerdenburg