Jonathan Demoor

William

Jonathan zette in 1998 zijn eerste stappen in het theater als Gavroche in zowel de Vlaamstalige als Franstalige versie van Les Misérables, geproduceerd door Music Hall. Een jaar later speelde hij in Rotterdam en Breda de rollen Dodger (Linke Glipper) en Charlie Bates in Oliver! van Joop van den Ende Theaterproducties. In 2000 mocht hij bij Studio 100 de titelrol in de Nederlandse theatertour van Pinokkio vertolken. Op 15-jarige leeftijd was hij in Antwerpen bij Music Hall te zien als Zorrino in Kuifje & de Zonnetempel, onder regie van Frank van Laecke.

In 2006 werd Jonathan voor de bacheloropleiding Muziektheater aan het Tilburgse conservatorium aangenomen. In 2010 behaalde hij zijn diploma, startte dat jaar aan hetzelfde conservatorium zijn Master of Music en rondde deze af in 2012.

Tijdens zijn opleiding was Jonathan te zien in verscheidene rollen in de tour van Sprookjesboom de Musical (regie: Hetty Feteris) van de Efteling. In het laatste jaar van zijn masteropleiding speelde hij de rol van Henry in Next to Normal (regie: Paul Eenens) van Joop van den Ende Theaterproducties.

Hierna speelde hij de hoofdrol Kleinduimpje/Duim in Sprookjesboom de Musicaleen Gigagantisch Avontuur (regie: Hetty Feteris) in het Eftelingtheater en was hij te zien als de understudy van Oliver Barrett IV in Love Story (regie: Paul Eenens) van Joop van den Ende Theaterproducties.

In 2014 speelde Jonathan in de langstlopende Nederlandse musical ooit: Soldaat van Oranje (regie: Theu Boermans). Daar was hij als swing en understudy van Erik Hazelhoff in het ensemble te zien. Datzelfde jaar werd Jonathan gevraagd in België (Merchtem) Jezus te spelen in de eerste Vlaamse editie van The Passion (regie: Stijn Conincx).

Van januari 2015 tot en met mei 2015 tourde hij met Hartsvrienden (regie: Martin Michel), geproduceerd door Van Lambaart Entertainment, langs de Nederlandse theaters. Hij speelde in deze voorstelling de rol van Sammy en daarnaast nam hij de understudies van Eddie & Mickey voor zijn rekening.
In juni 2015 keerde hij terug naar de musical Soldaat van Oranje. Ditmaal als Erik Hazelhoff Roelfzema (alternate).
Een jaar later verruilde hij in de Theaterhangaar deze rol voor die van Anton Rover.
In 2017 verlengde Jonathan zijn speelperiode bij Soldaat van Oranje om opnieuw Erik Hazelhoff Roelfzema te vertolken.

Tevens speelde hij in maart 2017 met De Barbaren een bewerking van Zo zou ik mezelf niet omschrijven tijdens het Café Theater Festival in Utrecht. Deze uitvoering won dankzij de podiumprijs een speelplek op Zwarte Cross.
In de zomer van 2017 was Jonathan onderdeel van A New Brain (regie: Benno Hoogveld), een initiatief van de Kernploeg. Datzelfde jaar was Jonathan bij De Graaf & Cornelissen Entertainment als Robert Braaksma en Jacques Brel te zien in Liesbeth List, de Musical (regie: Paul van Ewijk).
In 2018 speelde hij Anton van Aerdenhout in Charley de Musical (regie: Caroline Frerichs) van Jon van Eerd en het Pretpakhuis.
Afgelopen theaterseizoen kon je Jonathan zien in de hoofdrol van Charlie Price in Kinky Boots (regie: Martin Michel) van De Graaf & Cornelissen Entertainment.
Meest recentelijk vertolkte hij bij STENT Theaterproducties de rol van Tom in Murder Ballad (regie: Florus van Rooijen).

Televisie
Jonathan was te zien in televisieseries als Centrum Medisch CentrumDNASpangaS op zomervakantieGoede Tijden Slechte TijdenJeukDe Spa en Kinderen Geen Bezwaar en in commercials voor Zalando, Onderweg Ben Ik Offline en Pinlock.

Overig
Sinds 2014 doet Jonathan veel Nederlands- en Vlaamstalig nasynchronisatiewerk voor films, series en commercials.
Jonathan is de stationvoice voor Disney Junior België.

 

Meer over Jonathan Demoor