Gerrie van der Klei

Camilla

Meest recentelijk speelde Gerrie de rol van Rita Hayworth in War of the Worlds en was daarvoor te zien als keizerin-moeder Maria Fjodorovna in de musical Anastasia.

Theater

Trad met de vermaarde Boy Edgar en zijn Big Band op als jazz zangeres overal ter wereld. Speelde hoofdrollen in musicals als Foxtrot, De zoon Van Louis Davids, Ping Ping, Viktor/Viktoria, You’re The Top, 42nd Street, Sonneveld, Nonsens, My Fair Lady, La Cage aux Folles en Annie. Andere theatersuccessen: Alle Laatjes Open, Als Er Liefde Bestaat, De Nelson Revue in Nederland en Duitsland, Musical de Cursus en Purper sinds 1980. Hoofdrollen in toneelstukken: Torch Song Trilogy , Noël Coward’s Later Is Te Laat, Jane Eyre, Phython, En nu Wij en Vrouwen van Later. In 2013 – 2014 speelde ze in Purper Ladies. Ook speelde Gerrie diverse solovoorstellingen o.a. Op Doorreis, Oh, Lady Be Good en Spelen met Klei.

Televisie/Film

Vertolkte vele gastrollen in diverse televisieseries en speelfilms, waaronder een belangrijke rol in de hitserie Moeder, ik wil bij de Revue.

Overig

Was docente aan de Kleinkunst Academie en het Rotterdams Conservatorium. Geeft workshops en Masterclasses en regelmatig jazz concerten. Haar meest recente cd Lovers & Friends werd bijzonder goed ontvangen.

Nominaties/Prijzen

Won de John Kraaijkamp Musical Award 2020 voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol van Maria Fjodorovna in de musical Anastasia. Werd genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in 2001 voor Beste Vrouwelijke Bijrol in 42nd Street. Won de publieksprijs Beste Solo Programma 1984 voor de theatershow Op Doorrreis. En ontving meerdere Edisons voor de albums met Boy Edgar en You’re The Top.

Meer over Gerrie van der Klei