Jan Elbertse

Charles

Jan Elbertse speelde na zijn opleiding op de Akademie voor kleinkunst in 1983 al in de musical Fien en sindsdien volgden er vele musicals o.a. Fiddler on the Roof, Onder de Groene Hemel, Hij Gelooft in Mij, Sonneveld, Blood Brothers, Tsjechov, Doe Maar (John Kraaikamp Musical Award), Piaf en Toon (nominatie John Kraaikamp Musical Award).

 

In het jeugdtheater was hij 15 jaar lid van Theatervereniging Mevrouw Smit, speelde Dick Bruna in de eerste Nijntje voorstelling en verder o.a. in De Brandweermannen, De drie oude mannetjes die niet dood wilden en in jeugdmusicals als Hoe overleef ik mijn eerste zoen en Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer.

 

Voor KRO-Radio maakte hij 10 jaar lang samen met Beatrijs Sluijter en Stefan Stasse het wekelijkse hoorspel Hurrie up. Hij speelde o.a. TV-rollen in Klem, Moordvrouw, De zaak Menten, We gaan nog niet naar huis, Zenith, Van God los, Bankiers in verzet (film), Nieuwe Buren. Als nasynchronisator is zijn stem bij de jeugd bekend van Buzz Lightyear (Toy Story) tot ontelbare andere rollen.